Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Πρόγραμμα "Η τσάντα στο σχολείο"

14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ”

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ.7/219218/Δ1/13-12-2017) ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας όρισε το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της δράσης με θέμα: “Η τσάντα στο σχολείο”.
Με τη συγκεκριμένη δράση καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, στο σχολείο. Η τσάντα των μαθητών/τριών παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως τη Δευτέρα (ή την Τρίτη αν η Δευτέρα είναι αργία). Μόνη εξαίρεση θα είναι οτιδήποτε έχει να κάνει με το φαγητό των παιδιών (π.χ. τάπερ κλπ). Η προσαρμογή των μαθημάτων θα γίνεται ανάλογα με το ωρολόγιο πρόγραμμα από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την απόφαση του ΥΠΠΕΘ η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές/τριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία των μαθημάτων του σχολείου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων-παιδιών.
Οι μέρες κατά τις οποίες τα παιδιά θα αφήσουν τις σχολικές τσάντες στο σχολείο είναι:
Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018
Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018
Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
Παρασκευή 20 Απριλίου 2018
Παρασκευή 25 Μαϊου 2018
Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία!

ο Διευθυντής του Σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου